Proteine

Afiseaza: 1-23 din 23 produse

 Filtre
Concentratele proteice (cunoscute de către publicul larg ca PROTEINE) fac parte din categoria suplimentelor nutritive ale căror efecte pozitive au fost demonstrate prin studii foarte serioase. Utilitatea lor în sport nu mai poate fi pusă la îndoială în zilele noastre. Motivul utilizării lor este acela că administrarea unei cantități (chiar reduse) de proteine după antrenamentul de forță poate stimula sinteza proteinelor musculare și se presupune că ar reduce catabolismul proteic muscular - în acest fel se obține o creștere a masei musculare și a forței.

Într-un studiu publicat în anul 2006 în "International Journal of Sport Nutrition", cercetătorii de la mai multe universități canadiene și-au propus să demonstreze această ipoteză. Mai mult decât atat ei au dorit să vadă dacă o altă ipoteză este reală și anume dacă utilizarea proteinelor din zer ar duce la o mai bună absorbție și utilizare a aminoacizilor rezultați în urma digestiei decât administrarea proteinelor din soia. Atât proteinele din zer cât și proteinele din soia sunt considerate proteine de foarte bună calitate, având un procent relativ mare de aminoacizi esențiali necesari sintezei proteinelor musculare. O persoană sănatoasă trebuie să consume 0.8 g proteine pe kilogram de corp pe zi, de exemplu, o persoană de 60 kg trebuie să consume 48 g proteine zilnic. Lipsa proteinelor este asociată cu anemie, tulburări de creștere, piele uscată și unghii fragile. Proteinele intră în componența musculaturii și constituie un element de bază în menținerea imunității. Iată motivul pentru care proteinele sunt esențiale la orice vârstă.
Potrivit nutriționistilor, aproximativ 20% din aportul caloric zilnic trebuie să provină din proteine de origine animală (carne, lactate, oua) sau vegetală (mazăre, fasole, soia, alune).

Proteinele conțin aminoacizi esentiali, substanțe necesare organismului pentru a funcționa. Pentru asigurarea necesarului de aminoacizi trebuie să combinăm proteinele animale cu cele vegetale. Se știe că proteinele de origine animală conțin mai mulți aminoacizi decât cele vegetale însă, chiar și așa, nu este recomandat excesul de proteine de origine animală, în special din carne, deoarece pe termen lung și consumate în exces pot provoca gută sau chiar obezitate!

Suport clienti L-V: 09.00-15.00

contact@iproteine.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!