Glutamină

Afiseaza: 1-7 din 7 produse

 Filtre
Glutamina este cel mai prezent aminoacid din țesuturile musculare. Efectele administrări glutaminei sunt: împiedică distrugerea celulelor musculare în timpul antrenamentelor dure și ajută la refacerea rapidă după aceste antrenamente, stimulează producerea hormonului de creștere și accelerează creșterea masei musculare.
Se recomandă administrarea de glutamină înainte și după antrenament.

Aminoacidul "L-Glutamină" a fost izolat pentru prima dată în anul 1883 și a fost sintetizat abia în anul 1933. Acesta are o răspândire ubicuitară, atât sub formă liberă cât și legată. Joacă un rol cheie în buna desfășurare a numeroase funcții ale organismului. Este precursorul acidului glutamic care, la rândul său, este precursorul GABA (acidul gamma-aminobutiric, neurotransmițător, unul dintre cei mai importanți mediatori inhibitori centrali).

De asemenea, L-glutamina este aminoacidul liber care se află în cea mai mare cantitate de sânge și în celulele musculare. Reprezintă 61% din totalul de aminoacizi prezenți în celulele musculare. În structura sa există două grupuri aminice (cu azot) dintre care unul se eliberează ușor și astfel este principalul "cărăuș" al azotului în celule. Este cunoscut faptul că 35% din azotul care accede în celula musculară este transportat de glutamină. Azotul, odată ajuns în celulă, va fi utilizat în procesele de sinteză și de creștere.

Suport clienti L-V: 09.00-15.00

contact@iproteine.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!