Dieta fără carbohidrați

Dieta fără carbohidrați
O dietă care a rămas în top este cea bazată pe un aport scăzut de carbohidrați și un consum crescut de proteine. Aceasta dietă și-a câștigat celebritatea în rândul vedetelor internaționale. Jennifer Aniston, Christina Ricci și Catherine Zeta Jones sunt doar câteva dintre starurile de la Hollywood care au spus “da” dietei fără carbiohidrati.

Cum funcționează?
Când organismul nu mai primește carbohidrați, transformă țesutul adipos în energie pentru a putea funcționa în mod normal. Lipsa carbohidraților din dietă contribuie la arderea grăsimilor, fapt pentru care acest regim alimentar este recomandat persoanelor care vor să scape de kilogramele în plus.

De ce promovează renunțarea la consumul de carbohidrați?
Teoria pe care se bazează susține că aportul de carbohidrați proveniți din pâine, cartofi, paste făinoase, orez etc, determină organismul să producă mai multă insulina. Astfel, depunerea grăsimilor este favorizată, motiv pentru care dieta fără carbohidrați încurajează mai degrabă consumul de proteine.

Ce poți consuma?
Poți mânca pește, carne de pasăre și orice alte alimente care nu conțin carbohidrați. Există foarte puține alimente care pot fi consumate în dieta fără carbohidrați, motiv pentru care nutriționiștii nu recomandă o astfel de dietă, din cauza faptului că poate avea efecte negative asupra organismului unei persoane, în special dacă persoana în cauză nu este obișnuită cu schimbările bruște în alimentație.

Sfatul specialiștilor
Nutriționiștii sunt de părere că lipsa carbohidraților din alimentație provoacă oboseală și nervozitate. De asemenea, multe dintre alimentele bogate în proteine au un conținut mare de grăsimi saturate, ceea ce poate duce la creșterea colesterolului și, implicit, la dezvoltarea bolilor cardiovasculare. Alte efecte adverse ale dietei fără carbohidrați constă în apariția pietrelor la rinichi, deshidratarea organismului, constipație și creșterea riscului de a suferi fracturi. De aceea, este indicat ca înainte de a opta pentru o astfel de dietă restrictivă să se consulte un medic specialist.

Suport clienti L-V: 09.00-15.00

0362-805.529 contact@iproteine.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!